"Visite au Mali" PIXEL/Fast Video - København 2009
Photo Video exhibitions index
Udstillingen og rejsen er støttet af:
Tak til:
Billedkunstrådet
Anna Marie Land
Otto Juhl Petersen

Afsættet for denne udstilling er en rejse til Mali i Vestafrika i jaunar 2009. Udstillingen formidler et umiddelbart indtryk, en personlig oplevelse og nogle unikke møder, gennem fotografi og video.
En vigtig del af udstillingen bygger på kontakten til fotoskolen i Bamako.
Læs mere om Fotoskolen: Le Centre de Formation en Photographie

Alle tekster er skrevet af journalist Lise Blom


I en dialog med to unge fotografer fra , diskuteres forholdet til hverdagen og til det fremmede. Fatoumata Diabaté viser en serie billeder om kvinder i arbejde og de forskellige roller i et muslimsk land, mens Salif Traore er fasineret af mobiltelefonens indtog i hverdagen, hvor den hurtigt er blevet en nødvendig kommunikationsvej mellem de fjerneste egne af det store land. Jeanette er derimod, som fremmed, fasineret af den måde hvorpå hun som fotograf bliver brugt til at udføre portrætter der lever op til forventningerne i en anden ganske anden portrættradition
Værkerne af Salif Traoré
Værkerne af Fatoumata Diabaté
Værkerne af Jeanette Land Schou

 

Videoerne dokumenterer 3 forskellige situationer i en ukommenterende form. De enkelte oversættelser af sangtekster og spredt tale, forsøger at skabe en nærhed på stedet.

Velkommen til Biry
video 16 min. DVPal

Smedene på Medinamarkedet
video 19 min. DVPal
Festival au Desert
video 12 min. DVPal
Jeanette Land Schou viser en række landskabsfotografier, som måske mere end så meget andet fortæller om livsomstændigheder i det fattige land, hvor overgræsning, tørke og ældgamle landbrugsmetoder udpiner landet.
27 fotografier i størrelser varierende fra 15X15 cm til 30X40 cm
Se alle fotografierne her